Eesti Meedia: Ekspress Grupp ei ole meie poole ettepanekuga pöördunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik
Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik Foto: Peeter Langovits

Eesti Meedia ootab endiselt Ekspress Grupilt konstruktiivseid ettepanekuid SL Õhtulehe, Ajakirjade Kirjastuse ja Express Posti väljaostmiseks ning on valmis omalt poolt kohtusse pöörduma.

«Meie ootame, et Ekspress Grupp kas kokkulepitud hinna välja maksaks või pöörduks meie poole mingite konstruktiivsete ettepanekutega, kuid siiani ei ole meile ühtegi sellist ettepanekut tehtud,» ütles Eesti Meedia juhatuse liige Mart Kadastik BNSile.

«Praegu on Ekspress Grupi käitumine olnud vaid destruktiivne, avalikult mingi kohtuasjaga santažeerida ei ole õige käitumisviis,» rääkis Kadastik ja lisas, et Eesti Meedia ootab lähimate päevade jooksul Ekspress Grupi poolset pakkumist, enne kui koos juristidega otsustatakse, kas esitada asi kohtusse. «Päris nii see nüüd ei ole, et kui kell kukub, siis me palume Ekspress Grupi vara arestida,» ütles ta.

Esmaspäeval ütles Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin meediale, et ettevõte Õhtulehe, Ajakirjade Kirjastuse ja Express Posti tehingu raha välja ei maksa, kuid loodab pooltevahelisele kokkuleppele.

Ekspress Grupp teatas reedel, et kuna nende hinnangul on Eesti Meedia rikkunud pooltevahelisi aktsionäride lepinguid ning takistanud seetõttu neil omandada poolte ühisettevõtjate aktsiad, pöörduvad nad oma õiguste kaitseks vahekohtusse ning nõuavad lepingute rikkumiste eest leppetrahvide tasumist 3,5 miljonit eurot.

Samuti taganes Ekspress Grupp poolte ühisettevõtja AS Express Post aktsiate väljaostulepingust.

Hagis, mis esitatakse Ekspressi teatel vahekohtule esimesel võimalusel, nõuab Ekspress Grupp Eesti Meedia muuhulgas lepingute rikkumiste eest leppetrahvide tasumist summas vähemalt 3,5 miljonit eurot, seisab reedeses börsiteates.

Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik ütles reedel Ekspress Grupi kohtuga ähvardamist kommenteerides, et ilmselt pole neil ühisettevõtete ostuks raha ja nüüd püütakse leida viise oma kohustusest eemale hiilida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles