Toetuse väljapetjad jäid pika ninaga

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhupallid.
Põhupallid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Harju maakohus mõistis kokkuleppemenetluses süüdi ärimehed, kes üritasid PRIA-lt põhu­briketitehase rajamiseks toetust välja petta, kirjutab Äripäev.

Aastate eest supermodelli Carmen Kassi ja kinnisvaraärimehe Jürgen Järviku kiirlaenufirmat Creditmarket juhtinud Kari Kadak (sündinud 1982. a) hakkas Võrumaal Antslas endise Wermo mööblitehase ruumidesse rajama põhubriketitehast. Tema firma Goodwill küsis selleks Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametilt (PRIA) 300 000 eurot toetust. Esitatud dokumentide järgi oli see pool kogu projekti maksumusest. Teine pool pidi toetuse saamiseks olema kaetud omafinantseeringuga.

Väljastpoolt paistis kõik ilus ja PRIA peadirektor otsustas 2009. aasta suvel projekti toetada. Paraku leidsid taotleja dokumente uurima asunud PRIA ametnikud peagi, et midagi on selles asjas mäda. Tekkis kahtlus, et Kadak oli projekti maksumust fiktiivsete hinnapakkumiste ja arvetega poole suuremaks paisutanud, et saada tehase rajamise raha tervenisti PRIA-lt.

Kriminaaluurimise algatanud maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Põhja talitus tuvastaski kõigepealt võimaliku maksukuriteo, millele lisandus hiljem soodustuskelmuse kahtlus.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles