Seeder otsib Serbias võimalusi majanduskoostööks

Sirje Niitra
, Peter Graham, FT
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtub täna Serbias oma kolleegi Saša Draginiga, kellega otsitakse võimalusi kaubavahetuse tihendamiseks ning arutatakse seda, milliste teadmistega saaks Eesti Serbia arengule kaasa aidata.

Eile tegi Seeder Serbias rahvusvahelisel konverentsil ettekande põllumajanduse arengust ja omandireformist. «Serbiat huvitab meie kogemus nii riigi ülesehitamisel kui põllumajanduse arendamisel ja Euroopa Liiduga liitumisel,» rääkis Seeder.

Kahe ministri kohtumise üheks peateemaks ongi arenguabi. Eesti on tänaseks vastavad lepingus sõlminud juba näiteks Türgi ja Gruusiaga, kus Eesti spetsialistid käivad rääkimas eelkõige Euroopa Liiduga ühinemisega seonduvast.

«Kindlasti on vaja arendada ka kaubandust – mullu oli Serbia Eesti kaubanduspartnerite seas 52. kohal, kuid võimekust on mõlemal poolel kindlasti enamaks,» rääkis Seeder.

Eesti peamised ekspordiartiklid Serbia suunal olid mullu valmistoidukaubad, plasttooted, tekstiil ning puit. Serbiast tuli omakorda Eestisse eelkõige erinevaid elektrilisi masinaid, metallitooteid ja jalatseid. Eesti ekspordimaht Serbiaga küündis 56,5 ja import 17,7 miljoni kroonini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles