Kadastik: Ekspress Grupil pole ilmselt ühisettevõtete ostuks piisavalt raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik
Mart Kadastik Foto: Peeter Langovits

Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik ütles Ekspress Grupi kohtuga ähvardamist kommenteerides, et ilmselt pole neil ühisettevõtete ostuks raha ja nüüd püütakse leida viise oma kohustusest eemale hiilida.

Nimelt andis Eesti Meedia Kadastiku sõnul Ekspress Grupile esmaspäeval teada hinna, mille kolm rahvusvahelist audiitorfirmat määrasid ühisettevõtete väärtuseks ning seadsid raha laekumise tähtajaks 16. detsembri ehk tuleva esmaspäeva.

«Me oleme ühiselt oma lepingus kinnitanud, et just need kolm rahvusvahelist audiitorfirmat on need, kes määravad müügihinna. See saabus, andsime selle edasi ja maksetähtaeg on 16. detsember. Kui selleks ajaks makstud ei ole, siis me peame pöörduma kohtusse, sealt edasi kohtutäituri poole, et Ekspress Grupil tuleb oma kohustust täita,» selgitas Kadastik.

Kadastiku sõnul on Ekspress Grupp ja Eesti Meedia omavahelises lepingus sätestanud, et kui üks neist avaldab ühisettevõtte väljaostuteate, siis tähendab see kohustust need ettevõtted välja osta.

«Ilmselt ei ole see hind neile jõukohane, ei ole raha või on mingid muud põhjused, ma ei tea,» ütles Kadastik. «Nad võisid oodata odavamat hinda, võisid oodata kallimat, võib-olla nad ei ole ühelgi hetkel kavatsenud tõsimeelselt osta, ma ei tea. Aga igatahes nüüd on neil probleemid maksmisega ja selle ennetamiseks saadeti nüüd selline valelik börsiteade.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles