Läti väikepoed alustavad euroajastut tööseisakuga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Valdav osa väiksemaid Läti kauplusi on otsustanud uue aasta avanädalatel uksi mitte avada – või siis teenindada üksnes pangakaardiga maksvaid külastajaid.

Kaupmeestele ei meeldi väljavaade, et nende poodidest saavad eurole üleminekul sisuliselt valuutavahetuspunktid, ning nad ei soovi vaevata endid kahes rahas arveldamisega, vahendab Dienas Bizness.

Nagu tunnistasid kaubandusühistu Aibe esindajad, hirmutab neid vajadus hakata kohe uue aasta saabudes andma raha tagasi eurodes, mida tuleks poodidesse suurtes kogustes valmis varuda – arvamusküsitluste kohaselt kavatsevad Läti kodanikud nii käesoleva aasta lõpus kui uue alguses raisata ära kättejäänud latid.

Karlis Akums, mitmete kaupluste omanik Akmenkalinis ja Ventspilsis, leiab, et suure rahakoguse hoidmine ja vedamine võib osututa ohtlikuks – eriti üksildasemates paikades.

Akums on täheldanud, et kurjategijad on pühade ajal eriliselt aktiivsed. Seetõttu tahab ta säästa oma kauplusteketi töötajaid ebameeldiva kohustuse eest istuda poodides, milles kujuneksid sularahalaod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles