Neivelt: kahaneva elanikkonnaga riigis ei saa majandus lõputult kasvada

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Liis Treimann

Inimesed on harjunud mõtlema, et majandus peab kogu aeg kasvama, kuid uute käitumismustrite ja väheneva elanike arvu tingimustes ei pruugi selline eesmärk olla realistlik, leiab pankur ja ettevõtja Indrek Neivelt.

«See on mingisugune paradigma - meid on harjutatud sellega, et majandus ju peab kasvama, kõik majandusajakirjanikud ja riigijuhid räägivad majanduse kasvust, võrreldakse teiste riikidega, see on meile juba peadesse kinnistunud, et majandus peab kasvama ja kui ei kasva, siis on halvasti,» rääkis Neivelt ETV saates «Kahekõne».

«Aga meil Eestis praegu elanike arv ei kasva, pigem kahaneb, kaua majandus peab siis kasvama?» arutles ta.

Neivelt tõi välja, et Põhja-Ameerikas ei taha noored enam osta suuri autosid ja kortereid, vaid püüavad võimalikult palju asju üürida.

«Tänapäeval on isegi raamaturiiul igaühel arvuti kujul põuetaskus, suurlinnas käiakse väljas söömas, inimene muutub, võib-olla tuleb kasv mujalt, mitte suurematest autodest ja majadest, nagu me oleme harjunud,» rääkis Neivelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles