Eurogrupi juht süüdistas Rootsit pangaliidu loomise õõnestamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem (vasakult), Rootsi rahandusminister Anders Borg ja  Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici vestlemas.
Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem (vasakult), Rootsi rahandusminister Anders Borg ja Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici vestlemas. Foto: SCANPIX

Euroala rahandusministrite grupi eesistuja Jeroen Dijsselbloem süüdistas Rootsi rahandusministrit Anders Borgi ja Rootsi esindajat Euroopa parlamendis Gunnar Hökmarki Euroopa pangaliidu loomise õõnestamises, kirjutab Affärsvärlden.

«Eurogrupi juhi toon oli täiesti sobimatu. Ma jätan need kommentaarid tähelepanuta, arvestades, et kell 11 õhtul olime kõik üsna väsinud,» ütles Borg.

Dijsselbloem selgitas, et pikkade kõneluste tulemustena õnnestus juunis saavutada üksmeel küsimuses, missugused on aktsionäride ja kreeditoride kohustused raskustesse sattunud panga päästmisel. Nüüd püüab Hökmark Rootsi positsiooni tagasi võtta. Suvine kompromiss oli pakkunud Rootsile erandi.

Hökman on Euroopa parlamendi põhivastutaja pangakriisiseaduse väljatöötamisel ja juhib parlamendi läbirääkimisdelegatsiooni.

«Täiesti sobimatu on vihjata, et midagi on valesti, sest Euroopa parlamendil on rolli täitmiseks oma mandaat,» ütles Borg.

Saksamaa, Soome, Hispaania ja teised riigid toetavad Hollandit selles küsimuses, et rahandusministrid ei tohi parlamendiga peetavatel kõnelustel teha oma seisukohas järeleandmisi.

Parlament ja Hökmark soovivad, nagu Borg oli taotlenud kevadel, et EL-i riikidel peab olema suurem vabadus natsionaliseerida panku nende raskuste tekkimise algetapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles