Piimatootjad heidavad Maagile silma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Piimatootjaid koondav tulundusühistu EPIKO ja Maag Piimatööstus otsivad võimalusi luua ühisettevõte, mis aitaks piimatootjatel paremini välisturule jõuda, kirjutab Äripäev.

«See mõte, et piimatootjate omanduses võiks olla tööstus, on igati aja- ja asjakohane,» kommenteeris EPIKO juht Üllas Hunt.

«Ehkki Euroopa vanade liikmesriikide hulgas on palju näiteid ühistutest, kes ainult vahendavad toorpiima, näib meile mõistlik olevat siiski panustada suuremale osalemisele tootmis-turustusahelas, et väärtustada tooret ja teenida esmatootjaile rohkem tulu.»

Eestis on selgelt tunda vajadust piimatoodete tugeva ekspordi järele, sest Eesti toorpiimatootmise maht kasvab, samas siseturu vajadus on ammu ületatud.

EPIKO on käinud läbi rääkimas kõikide Eesti piimatööstustega, välja arvatud Valio. Oma tööstusega ei ole mõistlik Hundi sõnul turule tulla, sest juba tegutsevatel tööstustel on tootmise, turundamise ja tööstuse juhtimise kompetentsus juba olemas.

«Olemegi isekeskis arutanud, et oleks mõistlik konsulteerida tööstustega, uurida nende valmisolekut strateegiliseks koostööks ja luua huvide kattumise korral ühine ettevõte,» selgitas Hunt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles