Garage48 korraldab veebruaris riistvaraliste ning praktiliste loomeprojektide arendusürituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimus esmakordselt infotehnoloogiafirmade üritus “Garage48”.
Pärnus toimus esmakordselt infotehnoloogiafirmade üritus “Garage48”. Foto: Ants Liigus

7.-9. veebruaril 2014 toimub sihtasutuse Garage48, Tartu Ülikooli ning Eesti Kunstiakadeemia eestvedamisel tehnoloogiliste lahenduste arendusnädalavahetus, mille eesmärgiks on 48 tunni jooksul arendada riistvaralisi ning praktilisi loomeprojekte ideedest kuni prototüüpideni.

Tegemist on ainulaadse üritusega, sest koos töötama on oodatud elektroonika, mehhatroonika ning tarkvara insenere arhitektide, kunstnike, tootedisainerite ja turundajatega.

«Sellise teema ning seltskonnaga arendusnädalavahetust pole varem Baltikumis korraldatud. Kuid me usume, et väga erinevate oskuste ja teadmistega inimeste koos töötamine toob ka unikaalseid tulemusi,» selgitab ürituse eestvedaja Priit Salumaa.

Kui varem on Garage48 nädalavahetuste raames arendatud enamasti veebi- või mobiilirakendusi, siis viimasel ajal on sagenenud meeskonnad, kes tahavad luua ka käega katsutavaid asju. «Oleme näinud ürituste raames inimesi hea meelega töötamas nii robotite kui elektroonika prototüüpimise komplektidega. Sellest sündiski idee korraldada üritus fookusega just riistvaralistel ja loomingulistel lahendustel,» kommenteerib Salumaa miks just selline teema valiti.

Garage48 formaat on lihtne: reedel saavad kõik, olenemata taustast või oskustest, oma projektiideid kaasosalistele esitleda ja meeskonnad moodustatakse kohapeal olenevalt sellest, kellele milline idee meeldib. Seejärel algab mentorite juhendamisel võidujooks ajaga, et pühapäevaks toimiv prototüüp valmis saada ja pühapäevasel lõpuüritusel teistele demoda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles