Toornafta hind vajus alla 74 dollari

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornid
Naftapuurtornid Foto: SCANPIX

Toornafta hind vajus Aasia turgude kauplemissessioonil alla 74 dollari piiri, kuna pakkumiste üleküllus USAs ja ebakindlus eurotsoonis suruvad turgu alla.


New Yorgi futuuridetehingu peamise toornafta (light sweet crude) hind juunilepingutes langes 0,62 dollarit 73,78 dollarini, vahendas AFP.

Londonis libises Põhjamere Brenti barreli hind 0,34 dollari võrra allapoole 79,77 dollarini.
«Olukord fundamentaalidega on USAs väga nõrk ja seda suurte kütusereservide tõttu,» rääkis National Australia Banki energiaökonomist Ben Westmore.

«Mõningal määral põhjustab edasist ebakindlust perspektiiv nõudluse osas Euroopas,» lisas ta.
Mured finantsnakkusest euroalal on jäänud ja ühe triljoni dollari suurune abipakett Euroopa Liidult ja IMFilt pole seni turge maha rahustanud.

Westmore rääkis, et Brenti toornafta ja New Yorgi futuuridelepingu hinnavahe pole olnud nii suur pärast 2009. aasta veebruari. Selle põhjuseks on Oklahomas asuva Cushingi naftakeskuse nn üleujutamine. Cushingi terminali reservid kerkisid eelmisel nädalal rekordiliselt 37 miljoni dollari võrra, võrreldes 36,2 miljoniga üleeelmisel nädalal.

New Yorgi börsil kaubeldava nafta (light sweet crude) hind sööstis 3. mail 19 kuu rekordini (87,15 dollarit), kui mured Euroopa finantskriisi võimaliku levimise pärast on seda järsult allapoole kukutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles