Nortal allkirjastas Omaani valitsusega lepingu 66 e-teenuse loomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortal allkirjastas Omaanis lepingu 66 e-teenuse loomiseks.
Nortal allkirjastas Omaanis lepingu 66 e-teenuse loomiseks. Foto: Välisministeerium

Nortal allkirjastas 8. detsembril Omaani valitsusasutustega projekti One Stop Shop, mille raames arendatakse Omaanile konsolideeritud e-teenuste keskkond, mis peaks tulevikus võimaldama omaanlastel lihtsamini oma riigiga suhelda.

Majandus- ja tööstusminister dr Ali bin Masoud Al Sunaidy märkis kohtumisel, et vaatamata tugevale konkurentsile IT valdkonnas on omaanlastel usku Eesti ettevõtjatesse. Nortal loob Omaanile 66 e-teenust, mis teiste valitsusasutuste kõrval kaasab ka Omaani politseid, tööjõuministeeriumit, keskkonnaministeeriumit, Omaani kaubanduskoda jne.

«Omaanis on oodatud nii Eesti ettevõtjad kui ka pakkumised hariduskoostööks,» märkis tööjõuminister Al Bakri. Kindlasti on järgnevatel aastatel sultaniriigis üha enam vaja IT spetsialiste, mida rõhutas kahepoolsel kohtumisel suursaadikuga Omaani infotehnoloogia ameti peadirektor dr Salim Sultan Al Ruzaigi. «Eesti ettevõtte Nortaliga sõlmitud G-Cloud projekt annab uusi väljakutseid nii Omaani riigile tervikuna kui ka eraldi kõigile sultaniriigis infotehnoloogia valdkonnas tegutsevatele väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele,» rõhutas Al Ruzaigi.

Kuna Eesti ja Omaani suursaadikud on riikides mitteresideerivad, siis tõdeti kohtumistel, et kahepoolsete suhete paremale korraldamisele aitaks kaasa aukonsulite nimetamine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles