H&M võib hindu tõsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&M võib hindu tõsta, et arengumaade töötajatele rohkem palka maksta.
H&M võib hindu tõsta, et arengumaade töötajatele rohkem palka maksta. Foto: Andres Haabu

Kiirmoekett H&M plaanib tõsta arengumaade tekstiilitöötajate palku, mis võib omakorda klientide jaoks kaasa tuua hinnatõusu.

H&Mi esindaja rääkis jaemüügi hindade võimalikust tõusust Stockholmis toimunud kohtumisel huvigruppidega, kus ettevõte teatas, et tahab tõsta palku riikides nagu Bangladesh, kus miinimumpalk on kaks eurot päevas, kirjutab The Telegraph.

H&Mi jätkusuutlikuse juht Helena Helmersson ütles AFP-le, et kõrgemad hinnad on pikas perspektiivis üks võimalus, kuid kliendid ei peaks lähitulevikus hinnahüppe pärast siiski muretsema.

Seda avaldust peetakse läbimurdeks. «See on esimene kord, kui nad on olnud valmis hindu tõstma,» ütles Viveka Riseberg Swedwatchist.

H&M kinnitas, et nad lobivad ka arengumaade valitsusi, et need tõstaksid miinimumpalga taset. Ettevõte on seadnud eesmärgiks 2018. aastaks tõsta 850 000 tekstiilitöötaja palka kogu maailmas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles