Registreeritud töötute arv suurenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötus on suurim Valgamaal.
Töötus on suurim Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Novembris suurenes registreeritud töötute arv - kuu lõpus oli töötuna arvel 32 971 inimest ehk 5,1 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Novembris registreeris end töötukassas 6 057 uut töötut. Novembrikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 2 786 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,1%) ja Ida-Virumaal (8,6%) ning madalaim Viljandimaal (3,7%) ja Tartumaal (3,8%).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid lihttöölised (19%), oskus- ja käsitöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Töötukassa maksis novembris töötuskindlustushüvitist 9 647 inimesele ehk 26 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 370 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,1 miljoni euro. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai novembris 8 021 inimest ehk 21 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa novembris 508 inimesele. Keskmine novembris määratud hüvitis oli 1 516 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 750 tuhande eurot.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa novembris 74 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 1 985 eurot ning hüvitisteks maksti novembris üle 82 tuhande euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles