Liive: ma pole töötunde lugenud

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive õlitehase nurgakivi panekul.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive õlitehase nurgakivi panekul. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ütles mõni minut pärast Stenbocki majast valitsuse istungilt lahkumist, et ta pole lugenud töötunde, mis on kulunud börsiplaani ettevalmistamiseks.


«Mul on heameel, et valitsus otsustas Eesti Energiasse raha panna,» lausus Liive. «Eesti Energia jaoks on tähtis, et investeerimisplaani teostamiseks vajalik omakapital on firmale garanteeritud.»

Liive juhitud energiafirma oli teinud kõik hädavajalikud ettevalmistustööd, et viia energiafirma börsile. Peale juhatuse liikmete töötasid Eesti Energia heaks ka Frankfurdi, Londoni ja Tallinna pankurid.

Viimaste töö tasustamise põhimõtteks oli preemia eduka IPO järel. Pole raske arvata, et nii SEB kui ka Deutsche Banki kontoreis istuvad praegu murtud mehed, kes on aasta algusest saadik teinud tuhandeid töötunde. Nende vaev on läinud nüüd tühja.

Liive lisas, et viimastel kuudel on olnud mitu edukat IPOt Londonis, seega oleks võinud arvata, et Eesti Energia aktsiakapitali oleks rahvusvahelistelt finantsturgudelt saanud täiendada kuni poole miljardi euro suuruse rahasüstiga.

Valitsus otsustas neljapäeva hilisõhtul tagasi lükata börsiplaani ja lisada ise raha energiafirma aktsiakapitali. Energiafirma vajab umbes 7,5 miljardit krooni lisaraha omakapitali suurendamise jaoks, et viia ellu suurejooneline investeerimisplaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles