Turistide arv kasvas ka oktoobris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevale minev turist Tallinna Reisisadamas
Laevale minev turist Tallinna Reisisadamas Foto: Peeter Langovits

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2013. aasta oktoobris 148 000 välis- ja 80 000 siseturisti, teatab Statistikaamet, mis tähendab, et turistide koguarv suurenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 4 protsenti.

2013. aasta oktoobris suurenes välisturistide arv varasema aasta oktoobriga võrreldes 3 protsenti. Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest kaks kolmandikku saabus Eestisse puhkama, veerand oli tööreisil ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks mingi muu põhjus. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes suurenes kahe protsendipunkti võrra tööreisijate osatähtsus.

Oluliselt enam kui paari viimase aasta oktoobris peatus majutusettevõtetes konverentsituriste. 8500 välisturisti, kes kasutasid majutusettevõtete teenuseid, märkis reisi eesmärgiks konverentsil, koolitusel või kongressil osalemise. 76% välisturistidest peatus Tallinna, 6% Pärnu linna ja 5% Tartu linna majutusettevõtetes. Valdav osa majutusettevõtete teenuseid kasutanud konverentsituristidest jäi Tallinnasse.

Oktoobris peatus majutusettevõtetes 6 protsenti rohkem siseturiste kui eelmise aasta samal kuul. Üle poole siseturistidest olid puhkusereisil ja kolmandik tööreisil. Eelistatuim sihtkoht oli Tallinn, kus peatus 19% majutusettevõtetes ööbinud siseturistidest.
Oktoobris pakkus külastajatele teenust 913 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 000 tuba ja 42 000 voodikohta. Täidetud oli 43 protsenti tubadest ja kolmandik voodikohtadest. Tallinnas oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus riigi keskmisest kõrgem.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot ning oli 2012. aasta oktoobriga võrreldes kahe euro võrra kallim. Tallinnas maksis ööpäev keskmiselt 38 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles