Josing: eurota tuleks kroon varsti devalveerida

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Josing
Marje Josing Foto: Peeter Langovits

Kui Eesti jääks oma raha juurde, seisaksime paari-kolme aasta pärast silmitsi vajadusega krooni devalveerida, ütles konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing.

«Põhjus on sama, mis praegu meil majanduskriisis mõjutas - konkurentsivõime langus. Kui meil ei oleks tulnud eurot praegu või kui ei tule, ei tule ka nii palju välisinvestoreid, laenuraha on kallim ning majandus ei korrastu nii hästi, kui ta praegu on korrastunud,» põhjendas Josing «Aktuaalsele kaamerale» krooni devalveerimise vajadust, vahendas ERR Uudised.

Josingu sõnul võtab eile saadud kutse eurotsooni ja eurotsooniga liitumine maha nende investorite hirmud, kel on juba Eestis investeeringud või kes alles plaanivad Eestisse investeerida.

«Kindlasti julgustab see välisinvestoreid, sest kuigi Eestis on väga palju räägitud, et devalveerimisel ei ole mõtet ja see teeb ainult meie majandusele halba, siis seda on sageli olnud Põhjamaade ettevõtjatele raske selgeks teha, sest neil on ju see kogemus, et seal devalveeriti ja nendel see aitas,» rääkis Josing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles