Tehnoloogiahiiud nõuavad USA valitsuselt internetikasutajate jälgimise piiramist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Illustratiivne foto.
Sülearvuti. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Kaheksa suurt tehnoloogiaettevõtet tegid  USA Kongressile ja president Barack Obamale suunatud ühisavalduse, millega soovitatakse vähendada ja selgemalt reguleerida internetikasutajate salajast jälgimist, kirjutab New York Times.

Apple, Google, Yahoo, Microsoft, Google, LinkedIn, AOL ja Twitter ostsid oma ettepanekute levitamise tarbeks mitme USA päevalehe, kaasa arvatud New York Timesi  täislehekülje suuruses reklaamipinda; samuti avati selleks eraldi veebikeskkond.

Tegu on tehnoloogiasektori seni suurima ühise sammuga USA valitsuse survestamisel.

«Inimesed ei kasuta tehnoloogiat, mida nad usaldada ei saa,» ütles Microsofti tippjuhist kõneisik Brad Smith avalduses. «Valitsused on usalduse vähenemises süüdi ning valitsused peavad aitama ka seda usaldust taastada.»

Kaheksa ettevõtet ütlesid oma ühisavalduses, et kuigi usutakse sellesse, et valitsustel on õigus oma kodanikke kaitsta, annavad Edward Snowdeni lekitatud NSA materjalid tunnistust sellest, et paljudes riikides on tasakaal kaldunud liiga palju riigi kasuks ning üksikisiku õiguste kahjuks.

Obama administratsioon on alustanud NSA protseduuride ülevaatamist, esimesed tulemused peaks selle kohta laekuma juba käesoleval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles