Merko Ehituse kasum kukkus pea 50 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Merko Ehitus teenis käimasoleva majandusaasta esimeses kvartalis 16,6 miljonit krooni puhaskasumit, mida on 49,4 protsenti vähem kui aasta eest samal ajal.


Ettevõtte teatel mõjutas kasumi vähenemist müügitulude ning ehitus- ja arendusvaldkonna kasumilikkuse langus ning ehitustegevuse sesoonsus. Arendustegevuse tsüklilisuse mõju tulemustele oli ebaoluline.

Kontserni kolme kuu müügitulu oli 500,6 miljonit krooni, 2009. aastal ulatus müügitulu 609 miljoni kroonini.

Esimese kvartali müügituludest teeniti Eestis 51,9 protsenti, Lätis 47,1 protsenti ja Leedus 1 protsent. Võrrelduna 2009. aasta kolme kuuga kasvas ettevõtte müügitulu Lätis 64,6 protsenti ning vähenes Leedus 71,6 ja Eestis 42 protsenti.

ASi Merko Ehitus juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on  turul mitmeid perspektiivikaid võimalusi ehitusmahtude kasvatamiseks.

«Käimas  on vundamendi betoneerimine tulevaste perioodide tõusuks. Tänaste otsuste ja riskide hindamiste vilju saame näha lähema aasta paari pärast,» sõnas Roben. Tema sõnul on tihenenud konkurents suurendanud Merko konkurentsivõimet.

«Hoiame jätkuvalt väga korralikku likviidsust ja oleme valmis kaasfinantseerima nii era- kui avaliku sektori projekte. Esimesed kokkulepped selles vallas on ka juba sõlmitud. Näeme jätkuvalt potentsiaali  tegevuse intensiivistamiseks väljaspool Eesti turgu.

Merko enda arendatavad elamuehitusprojektid lähevad praegu väga hästi ja me valmistume turule tooma uusi tooteid,» sõnas Roben.

Ehitusturule tervikuna on aasta siiski jätkuvalt raske. «Paljudele ehitajatele jääb 2010. aasta viimaseks, reservid on alapakkumiste ja liigsete riskide võtmisega ära kulutatud,» ütles Roben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles