Rahandusminister välistas Putini «maiukaaside» mittetäitmise

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Anton Siluanov tänavu sügisel duuma ees kõnet pidamas.
Vene rahandusminister Anton Siluanov tänavu sügisel duuma ees kõnet pidamas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov teatas eile president Vladirim Putini nn maiukaaside vastuvaidlematust täitmisest kohustuslikus korras.

Minister rõhutas, et Putini poolt 2012. aasta kevadel taas presidendiks saades antud korralduste täitmine eeldab lisaks vahendite eraldamisele ka majanduse optimeerimist, sealhulgas koormuste suurendamist ning tööviljakuse tõstmist, vahendab Lenta.ru.

Päev enne rahandusministri avaldust tegi Putin teatavaks, et tema ukaasid on teostatavad majanduskasvu aeglustumisele vaatamata, selgitades, et tegemist pole «lihtsalt mingisuguste paberitega, mis valimiskampaania käigus ette valmistati, vaid juba ammu küpsenud otsustega».  

President toonitas, et dokument kujutab endast orientiiri ja ülesannet kõikidele täidesaatvatele võimuorganitele.

Putini märkus kõlas pärast seda, kui Vene majandusminister Aleksei Uljukajev väljendas kahtlust presidendi ukaaside teostatavuses kujunenud majanduslikus olukorras. Uljukajevi sõnutsi peaks Vene SKT selliste kulutuste tegemiseks kasvama 5,3 protsenti aastas.

3. detsembril langetas Vene majandusministeerium järjekordselt tänavuse majanduskasvu prognoosi, mis on nüüdseks kukkunud esialgse 3,6 protsendi juurest 1,4 protsendile.

Putini ukaasid puudutavad investeeringuid haridusvaldkonna, sotsiaalmajanduse, teaduse ja demograafia arengusse triljonite rublade ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles