Savisaar: euro näitab meie vaesust Euroopaga võrreldes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna meer Edgar Savisaar.
Tallinna meer Edgar Savisaar. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna esimees Edgar Savisaare hinnangul on Eesti liitumine eurotsooniga kahtlemata hea, kuid enamik inimesi tunnetab alles euro tulekuga, kui vaesed nad võrdluses Euroopaga tegelikult on.

«Euro tulek oli kahtlemata hea. Kõige rohkem võidavad sellest need, kellel on seda raha, mida vahetada,» ütles Savisaar BNSile. Enamik inimesi tunnetab tema sõnul aga alles järgmise aasta jaanuaris, kui vaesed me Euroopa võrdluses tegelikult oleme.

Savisaare hinnangul on Eesti euroga liitumine hiljaks jäänud. «Me ühineme eurotsooniga selle nõrkuse hetkel. Määramatus pigem kasvab, kusjuures meie ühinemine tegelikult suurendab seda määramatust,» nentis Savisaar. Tema sõnul ei lahenda euroga liitumine iseenesest mitte mingeid probleeme.

«Poliitikuna peaksin ma ütlema, et eurole üleminek võtab Ansipi valitsuselt peamise valimisratsu. Aga ma ei ole kunagi pidanud rahavahetust poliitilise kapitali kogumise allikaks. 1992. aasta suvel hakkas kehtima Eesti kroon, mis oli emotsionaalselt veelgi mõjuvam sündmus. Aga neli kuud hiljem toimunud riigikogu valimistel ei võitnud sellest ei Siim Kallase ega Tiit Vähi seltskond,» rääkis Savisaar.

Euroopa Komisjon hindas kolmapäeval avaldatud raportis Eesti valmisolekut eurotsooniga liitumiseks ning tegi Eestile ettepaneku ühineda euroalaga 2011. aastal, kuna Eesti on täitnud kõik kriteeriumid.

Eesti liitub euroalaga Euroopa Komisjoni hinnangul paremalt positsioonilt kui mitmed teised varasemad liitujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles