Valitsus saadab riigikokku sotsiaalmaksu soodustuse eelnõu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Valitsus kiitis heaks ja saadab parlamendile sotsiaalmaksu seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt antakse tööandjale õigus vähemalt 6 kuud registreeritud töötu töölevõtmisel maksta sotsiaalmaksu tegelikult makstud töötasult ja mitte miinimumpalgalt.

Praegu kehtib põhimõte, et iga töötaja eest peab tööandja tasuma sotsiaalmaksu vähemalt miinimumpalgalt, ehk 4350 kroonilt. See on valitsuse hinnangul raskendanud näiteks osalise tööajaga töökohtade loomist.

Eelnõu kohaselt antakse tööandjale õigus vähemalt 6 kuud registreeritud töötu töölevõtmisel maksta sotsiaalmaksu tegelikult makstud töötasult. Lisaks luuakse ka sotsiaalmaksu summaarse arvestuse pidamise võimalus mitmel töökohal töötava osalise tööajaga töötaja kohta.

Hinnanguliselt mõjutab muudatus rohkem kui 40 000 inimest ning hinnanguliselt lisandub vähemalt 3000 uut osalise tööajaga töökohta.

Täiendavalt laekuks sotsiaalmaksu ligikaudu 32 miljonit krooni aastas. Eelnõu kohaselt jõustuks seadus 1. juulil 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles