Putin toonitas oma ukaaside teostatavust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini teatel on tema valimislubaduste baasil paika pandud ukaasid teostatavad majanduskasvu aeglustumisele vaatamata.  

Nagu kinnitas Putin, pole ukaaside näol tegemist «lihtsalt mingisuguste paberitega, mis valimiskampaania käigus ette valmistati, vaid juba ammu küpsenud otsustega». Nagu vahendab Lenta.ru, lisas president, et dokument kujutab endast orientiiri ja ülesannet kõikidele täidesaatvatele võimuorganitele.

Putin juhtis tähelepanu sellele, et Vene majandust mõjutavad hetkel olulisel määral arengud mujal maailmas, eriti aga Euroopas. Ta selgitas, et kuna enam kui pool Vene kaubanduse käibest tuleb Euroopa Liidust, on sealne majanduslangus, «nagu me kõik teame», kandunud üle ka Venemaale.
Mõned päevad tagasi väljendas Vene majandusminister Aleksei Uljukajev kahtlust Putini ukaaside teostatavuses kujunenud majanduslikus olukorras. Uljukajevi sõnutsi peaks Vene SKT selliste kulutuste tegemiseks kasvama 5,3 protsenti aastas.

3. detsembril langetas Vene majandusministeerium järjekordselt tänavuse majanduskasvu prognoosi, mis on nüüdseks kukkunud esialgse 3,6 protsendi juurest 1,4 protsendile. Päev enne seda oli peaminister Dmitri Medvedev tunnistanud, et valitsusel pole siiani veel õnnestunud saavutada stabiilset majanduskasvu riigis.

Putin kuulutas oma «maiukaasid» välja oma kolmanda presidendiaja avapäeval, mullu kevadel. Valitsusele antud ülesanded puudutavad peamiselt haridusvaldkonna, sotsiaalmajanduse, teaduse ja demograafia arengut – mitme triljoni rubla ulatuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles