Eesti firma tegi Austraalia börsifirmaga hiigeltehingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro
Euro Foto: Toomas Huik

Eesti ettevõte Synergy International ostis Austraalia kahjumis börsifirmalt Ceramic Fuel Cells 20 miljoni euro eest kütuseelemente. Eesti firma tellimusele reageeris aktsia 28. novembril 47 protsendi suuruse hinnatõusuga ühe päeva jooksul, kirjutab Äripäev.

Eesti hulgimüügifirma Synergy International ostab Mel­bourne´is asuvalt kütuseelementide tehnoloogia ettevõttelt Ceramic Fuel Cells järgneva kahe aasta jooksul vähemalt tuhat BlueGEN ­m-CHIPi seadet, mis toodavad gaasist elektrit. Esimesed sada seadet jõuavad Eestisse järgmise aasta esimeses kvartalis.

«Seadmete perspektiivi poolest on see alles esimene samm tegutsemiseks, plaanid on oluliselt suuremad,» märkis Tameo Grupp OÜ üks omanikest Urmas Tsirel. Eesti üks suuremaid elektri­materjalide hulgimüügifirmasid Tameo on Synergy Internationali üks osanikest.

Tsirel rääkis, et tehingule eelnes pool aastat tööd. Seadmeid hakatakse müüma Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis ja Norras.

Lepinguga nimetas Ceramic Fuel Cells Eesti firma oma ainuõiguslikuks turustamispartneriks Baltimaades ja Skandinaavias. Seadmete hulgimüügiga tegeleb Synergy Internationali osanik ja partner Tameo Grupp.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles