Sester: katteallikad eelarveaugu täitmiseks on olemas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sesteri (IRL) kinnitusel on katteallikad vaidlusalusele firmaautode maksusoodustuse eelarvesse jätmisele leitud.

Reformierakonna ja IRLi parlamendiliikmed otsivad 24 miljonit eurot, et toppida kinni järgmise aasta eelarves haigutavat auku, mis tekkis sinna, kui koalitsiooni parlamendifraktsioonid lükkasid tagasi rahandusminister Jürgen Ligi ettepaneku kärpida ettevõtetele autoostmisel kehtivaid maksusoodustusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Sisuliselt jõuti täna pärastlõunal läbirääkimistega lõplikele kokkulepetele, katteallikad on olemas, nii et on, mida arutada,» rääkis Sven Sester, kelle sõnul tuleb konkreetne ettepanek homme rahanduskomisjonis arutamisele.

Ta selgitas, et maksusoodustusele on olemas kuus katteallikat: kolm miljonilt ettevõtete dividenditelt, tulumaks - nii sel kui ka järgmisel aastal laekuvast dividendist 7,9 miljonit eurot, majandusministeeriumis tuleb 4G sagedusloa täiendav kolmas müük - ligi 5 miljonit, valitsuse reservist umbes 3,5 miljonit, maade müügist 1,8 miljonit ja ka arvestuslik kulude ümberhindamine annab 2,7 miljonit.

Sester rõhutas, et tegemist on konkreetsete summadega, millega on kõik osapooled rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles