Agan: riik oleks pidanud elektrituru avanemist paremini kommunikeerima

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan.
Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Rahvusraamatukogus toimuval seminaril «Elektritarbija küsib: kas elektriturul on ikka toimiv konkurents?» arutles Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan selle üle, kas Eesti oli üldse elektrituru avanemiseks valmis.

Üheks mõõdikuks võiks tema sõnul olla see, palju kliente sõlmis lepingu vabaturul ning palju üldteenuse kasutamiseks. «Üldiselt teistes Euroopa riikides ei sõlmi enamus inimesi kohe elektrituru avanedes lepingut, vaid kasutavad üldteenust. Eestis on tulemus fenomenaalne, meil on üldteenuse kasutajad umbes 20 protsenti, kõik teised on lepingu sõlminud,» rääkis ta.

Paremini oleks tema sõnul kogu protsessi juures saanud teha seda, et riik oleks pidanud nii suure muutuse puhul varem planeerima ja kommunikeerima hakkama. «Sellega alustati tõesti liiga hilja ning teame ju ka seda, et selliste asjade puhul on ülekommunikeerimine keeruline,» lisas Agan.

Fikseeritud ja muutuvast hinnast rääkides pole aga Agani sõnul võimalik vastust anda, kumb on soodsam. «Keegi ei oska garanteerida, kas pikas perspektiivis on soodsam üks või teine, aga saame selle aasta põhjal öelda, et vahepeal on börsihind olnud fikseeritud hinnast odavam ja vahepeal kallim,» lõpetab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles