MTA: Narva piiripunktis pole nii rahulikke päevi väga ammu olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Liis Treimann

1.detsembril jõustunud aktsiisikauba sissetoomist täpsustanud seadusemuudatuste järel on järjekorrad piiripunktides vähemalt esimestel päevadel lühenenud, eriti märgatav on see Narva jalakäijate terminalis.

Alates möödunud pühapäevast saab ühes kalendrikuus EL välistest riikidest tuua Eestisse aktsiisivabalt alkoholi ja kütust esimesel saabumisel ning tubakatooteid esimesel ja teisel saabumisel.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu märkis, et vähemalt esimesed päevad peale muudatuse jõustumist on olnud tollipunktides väga rahulikud.

«Narva maantee piiripunktis pole nii rahulikke päevi väga ammu olnud – kui tavaliselt on päevas piiriületajaid mõlemas suunas kokku 10 000 kuni 11 000, siis näiteks esmaspäeval oli neid vaid 5333 ja eile 5384. Sõiduautode ooteaeg on üle pika aja olnud mitu päeva järjest alla ühe tunni,» ütles Koidu.

Koidu lisas, et kuni uute nõuete täitmine on tagatud ja sigaretivedu Jaanilinnast on lõppenud, rakendatakse Narva piiripunktis intensiivsemat kontrolli, mille üheks eesmärgiks on teavitamine uutest reeglitest.

«Selleks on meil praegu väljas ka tavapärasest rohkem inimesi, eesmärgiks tagada sujuv tollikontroll, tõhusate kontrollidega jätkame kindlasti ka edaspidi. Koostöös politsei- ja piirivalveametiga saame korduvpiiriületajad tuvastada vähem kui minutiga. Piiriületajad on igatahes muudatustest teadlikud ja suhtuvad suurendatud kontrolli rahulikult, sest piiriületus on kiire,» ütles Koidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles