Keskmine kinnisvarahind novembris langes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pindi Indeks langes novembris 2,9 protsendi võrra, andes 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 999 eurot. Oktoobris oli antud suurus korrigeeritud andmetel 1028 €/m².

Kui oktoobris tehti antud linnades 1240 korteriomandi tehingut, siis novembris langes aktiivsus 1111 tehingule. Suure osa tulemusest andis Tallinn, kus tehti 690 tehingut.

Võrdluseks - mullu novembris tehti indeksilinnades 1051 korteriomandi tehingut.

Võrreldes hinnatipuga aprillis 2007 on indeks languses veel 29 protsendiga. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 €/m²) on Pindi Indeks 60 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab ligi 800 000 elaniku eluaset läbi kümne aastase ajaloo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles