Forbes järjestas 25 Eesti edukamat ärinaist

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Mõis oli Forbesi koostatud edetabelis teisel kohal.
Tiina Mõis oli Forbesi koostatud edetabelis teisel kohal. Foto: Andres Teiss

Ajakirja Forbesi detsembris Eestis ilmuv number on pühendatud Eesti kõige edukamatele ärinaistele, ajakiri on koostanud edatabeli 25 Eestis äris tegutsevast naisest.

Forbes võrdles nii ettevõtte omanikke kui ka tegevjuhte, selgitamaks, kes mõjutavad ettevõtte tulemusi kõige rohkem.

Forbes mõõtis käivet ja kasumit iga kandidaadi juhitud ettevõte kohta eraldi, samuti uuris ettevõtte ekspordi edukust ja tagasilööke. Hindamisel kasutati kokku 12 kriteeriumit, Forbes eesmärk oli võtta arvesse iga kandidaadi edukuse põhimõttel, et edetabelisse pääseks ainult isiklike saavutuste tõttu.

Eesti 25 kõige edukamast ärinaisest 35 protsenti töötavad tootmis-, 16 protsenti finants- ja 12 protsenti naftaäris ning ülejäänud teistes tööstusharudes.

Esikümnesse kuluvad järgmised naisjuhid: Estma omanik Galina Ignatenko, finantsettevõtte Genteel omanik Tiina Mõis, naftakompanii Orlen Eesti juhatuse esimees Siret Liivamägi, Statoil Fuel & Retail Estonia juhatuse esimees Kai Realo, naftakompanii Reval-Oil kaasomanik Mare Kolsar, HK Scan Oy turundusdirektor Anne Mere, kaasomanik Lenne OÜ-s Meeli Leeman, kaasomanik Baltic Maritime Logistic Groupis Karin Nurmetalo, ainus naine Swedbanki juhatuses Ulla Ilisson ja Premia Foods juhatuse esimees Katre Kõvask.

Forbes edetabeli naistest on 52 protsenti ettevõtete omanikud ja 48 protsenti ettevõtete juhid. Noorim osaleja edetabelis on ainult 36 aastat vana ja vanim 71-aastane.  Keskmine re vanus on 46.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles