Ingrid Rüütel: kroonist on kahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel.
Ingrid Rüütel. Foto: Raigo Pajula.

Folklorist, eelmise riigipea abikaasa Ingrid Rüütel ütles, et loodab euro saabumisest Eesti tööpuuduse vähenemist, ent tal on Eesti krooni kadumisest kahju ka.

«Majandusinimeste juttu uskudes see peaks parandama meie majanduselu, tooma sisse välisinvestoreid. Aga kuivõrd see Eesti ettevõtlust toetab, ei oska küll öelda,» märkis Rüütel, kommenteerides Euroopa Komisjoni tänast soovitust Eesti 2011. aastast euroalasse vastu võtta.

«Paljudel Eesti inimestel on kahju meie oma rahast, minul ka. Ilus ja oma ikkagi,» märkis Rüütel. «Kroon oli märk iseseisvusest, mida me nüüd järjest ja järjest kaotame.»

«Alguses me püüdlesime millegi poole ja nüüd me järjest loobume millestki. Ma ei tahaks küll enam millestki Eesti iseseisvuse mõttes loobuda ja oma funktsioone euroliidule ära anda,» sõnas etnoloog.

«Peame rohkem oma rahvuse säilitamisele mõtlema, sest meie geopoliitilises situatsioonis me ilma konservatiivsete kaitsemeetmeteta ellu ei jää.»

«Aga ma saan aru, et euro on vajalik,» lisas Ingrid Rüütel. «Praeguses olukorras, kus meil on nii palju töötuid, ma loodan, et äkki see leevendab natuke tööpuudust. Selle nimel on nii palju inimesi koondatud, äkki teeb see natuke nüüd tasa.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles