Rongivaidluses võib selgus saabuda enne aasta lõppu

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongifirmade vahelises vaidluses võib selgus saabuda veel enne aasta lõppu.
Rongifirmade vahelises vaidluses võib selgus saabuda veel enne aasta lõppu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ringkonnakohtu istung riigi ja Elektriraudtee (uue nimega Elron) vahel sõlmitud reisijateveo avaliku teenidamise lepingu küsimuses toimub 17. detsembril.

Heal juhul võib otsus seega tulla juba enne jõule. Ministeerium loodab, et otsus tuleb veel selle aastanumbri sees.

Halduskohus nõustus novembri alguses tehtud otsuses riigihangete vaidlustuskomisjoniga, et riigi ja Elektriraudtee vahel sõlmitud leping on tühine ning reisirongiliikluse korraldaja oleks tulnud leida hankemenetlusega. Kuna ministeerium läks oodatult otsuse edasikaebamise teed, siis liikus vaidlus edasi ringkonnakohtusse.

Paralleelselt pidas Edelaraudtee ka vaidlust küsimuses, kas riigil oli Elektriraudteega lepingu sõlmimiseks üldse õigus Edelaraudteega sõlmitud leping enne tähtaega lõpetada.

Riigikohus otsustas novembri lõpus Edelaraudtee sellesisulist kaebust mitte menetlusse võtta, mis tähendab, et ettevõttel ei õnnestunud mitte üheski kohtuastmes lepingu lõpetamise tühistamist saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles