Jürgen Ligi: õnne peaks Eesti rahvale soovima

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul peaks tänase Euroopa Komisjoni positiivse otsuse valguses õnne soovima eeskätt Eesti rahvale.


Kõigepealt õnnitlused tänase Euroopa Komisjoni positiivse otsuse valguses!

Õnne peaks Eesti rahvale soovima, aga ootame siiski protseduurid lõpuni. Tunnustus on see ettepanek tõesti mitte ainult valitsusele, vaid Eestis enamuses olevale tervele mõistusele. Viimast imetletakse ka väljaspool. Mitte kõikjal ei saada nii hästi aru, et raha tuleb teenida, enne kui seda  valitsuselt või pankadelt välja nõuda.

Millise kaaluga Euroopa Komisjoni tänane otsus oli? Mõned olulised tähtajad seisavad meil ju veel endiselt ees….?

Euroopa Komisjoni arvamus on kõige autoriteetsem ja tulevase arutelude alus, aga mõistagi langetatakse lõpuks otsus poliitikute poolt.

Kas miski võiks nüüd veel Eesti europüüdlusi nurjata?

Minu arvates oleks vastupidine otsus ebaloogiline, sest reeglite täitmine on praegu kriitilisem küsimus kui kunagi varem ning Eesti on siin positiivne näide. Eurotsoonil on ka lihtsalt head uudist vaja, olgu või nii väikese riigiga seoses. Aga maailm ei keerle meie ümber ja tegelik pilt otsusega seoses, tuleb arvestada, on paljumõõtmeline.

Kuidas kavatsete tähistada tänast positiivset uudist?

Tänast uudist tähistatakse tööga. Mulle toodi sellega seoses lõunasöök kabinetti ja see jääb praegu pooleli. Tegemist on vahetulemusega, tõsi, veerandaja eduseis on väga suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles