Ansip: kõik, mis tehtud, tulnuks teha ka euro-eesmärgita

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip tänab Eesti inimesi toetuse eest, milleta ei oleks olnud võimalik euro saavutamiseks vajalikke otsuseid vastu võtta ning kinnitas, et kõik, mis euro nimel seni tehtud, oleks tulnud teha ka siis, kui eesmärgiks poleks olnud Euroopa ühisraha.

«Suur tänu Eesti inimestele toetuse eest, ilma milleta ei oleks olnud võimalik vajalikke, kuid valusaid otsuseid vastu võtta,» ütles Ansip.

«Kindlasti kavatseb Eesti konservatiivse rahanduspoliitikaga jätkata ka tulevikus. Kõik, mida me oleme teinud, oleks me pidanud tegema ka ilma euro eesmärgita.»

Ansip ütles oma lühikommentaaris, et Euroopa Komisjoni täna avaldatud hinnang Eesti kohta on kahtlemata väga rõõmustav ning aruanne kinnitab, et riigi senine rahanduspoliitika on olnud Eesti jaoks õige tee.

Peaminister kiitis valitsuse tööd riigi kulude ja tulude tasakaalustamisel ning struktuursete reformide elluviimisel, tänu millele ei pea Eesti riik kulutama maksumaksja raha valitsussektori võla tagasimaksmiseks, vaid saab selle investeerida uude majanduskasvu.

Euroopa Komisjon hindas täna Eesti vastamist euroalaga liitumise kriteeriumitele ning soovitab oma aruande kohaselt Eesti aastast 2011 euroalasse vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles