Apple ostis iduettevõtte omandamisega endale ligipääsu Twitteri postitusvoole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo New Yorgi 5. Avenüü esinduspoes.
Apple'i logo New Yorgi 5. Avenüü esinduspoes. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Apple ostis üles andmeanalüüsiga tegeleva start-upi Topsy, mille abil sai maailma väärtuslikum börsiettevõte reaalajas ligipääsu mikroblogivõrgustiku Twitter postitusvoole, mis omakorda aitab Apple´il märgata erinevaid kasutajate seas levima hakkavaid trende, kirjutab Bloomberg.

Apple maksis Topsy eest Bloombergi allikate andmeil rohkem kui 200 miljonit dollarit. Ettevõte pakub teenust, millega on võimalik analüüsida tarbijate reaktsiooni ja tagasisidet Twitteri võrgustikus mingitele teatud sündmustele või trendidele.

Topsy on üks väheseid Twitteri partnereid, millel on mikroblogivõrgustikus tehtavatele postitustele reaalajas ligipääs ning mis saab teha otsinguid ja analüüse kõigi alates 2006. aastast tehtud säutsude kohta.

Apple´i viimaseks suureks ostuks enne Topsy´t oli eelmisel kuul omandatud liikumist tuvastavat tehnoloogiat arendav Iisraeli ettevõte PrimeSense, samuti on sel aastal ostetud navigeerimistarkvara arendavad Embark, Locationary ja HopStop.com ning ettevõte nimega WifiSLAM, mis arendab tarkvara, mille abil on võimalik kindlaks teha nutitelefoni kasutaja asukoht mingis hoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles