Apple: kohtu poolt määratud järelevaataja tahab hiigelsuurt tasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo Yerba Buena kunstikeskuse seinal San Franciscos
Apple´i logo Yerba Buena kunstikeskuse seinal San Franciscos Foto: SCANPIX

Apple kurdab, et kohtu poolt kaheks aastaks määratud ettevõtte e-raamatute alast tegevust jälgiv järelevaataja nõuab oma töö eest liiga suurt tasu, kirjutab The Verge.

Peale seda, kui Apple mõisteti käesoleval aastal süüdi e-raamatute sektoris hindadega manipuleerimises, määras USA ringkonnakohtunik Denis Cote tippjuristi Michael Bromwichi jälgima järgneva kahe aasta jooksul ettevõtte e-raamatute alast tegevust, seejuures peab maailma suurima turuväärtusega tehnoloogiaettevõte katma Bromwichi meeskonna töötasu.

Peale seda, kui Bromwich esitas Apple´ile oma esimese arve, esitas ettevõte koheselt kaebuse asja menetlevasse föderaalkohtusse. Nimelt on Bromwich väidetavalt oma viieliikmelise meeskonna tunnitasuks määranud 1100 dollarit, mis tegi esimese kahe nädala töö eest esitatud koguarveks 138 432 dollarit.

Apple´i sõnul on see suurim töötasu, mida ettevõte on oma ajaloo jooksul pidanud kellelegi maksma.

Apple ei ole kohtule esitatud kaebuse järgi rahul ei tasu suurusega, ega ka sellega, et Bromwich nõuab kohtumisi ettevõtte tegevjuhi Tim Cooke´i ja nõukogu liikme Al Gore´iga. Samuti protesteeriti kohtunik Cote´i ettepaneku vastu, mille järgi oleks Bromwichil võimalik kohtuda Apple´i töötajatega ilma ettevõtte juristide kohalolekuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles