Vaata, millist neist kontoripattudest oled töö juures teinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontori köök pole õige koht vängelt lõhnava supi keetmiseks. Pilt on illustratiivne.
Kontori köök pole õige koht vängelt lõhnava supi keetmiseks. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Forbes kogus kokku kontoripatud, millega sa oma kolleege hulluks ajad. Vaata, kas sul endalgi on mõnda neist tegevustest töö juures ette tulnud.

Lisad e-kirja CCks ka oma ülemuse. Tegevuse eesmärk on ilmselt kirja saajat mõjutada kiiresti ja tõhusamalt reageerima. Jah, mõnel juhul võib taoline teguviis toimida, kuid kui seda kasutada pidevalt ja kõikide teemade puhul, siis asjast saadav kasu pole võrreldav rikutud inimsuhetest saadava kahjuga.

Korraldad tähtsaid koosolekuid pärast kella kolme. Koosolekuid võib korraldada päeva jooksul mis tahes ajal, kuid oleks soovitav jätta neist vähemolulisemad pärastlõunasesse aega. On palju uuringuid, mis näitavad, et inimeste töövõime on sel ajal madal.

Sa keedad kontori köögis süüa. Sealne mikrolaineahi pole siiski mõeldud kulinaariaalasteks katsetusteks. Ehk et säästa oma töökaaslasi vängelt lõhnavatest toitudest ja arvesta, et mitte kõik ei rõõmusta kogu kontoris leviva kalalõhna üle.

Sa vabandad oma hilinemisi liiklusummikutega. See ei ole kellegi vabandus, sest liiklusummikud on igapäevane nähtus ja nendega tuleb lihtsalt arvestada.

Terve kontor on sunnitud pealt kuulma su telefonikõnesid. Üldiselt on nii, et kui telefon on tehniliselt korras, siis pole sinna vaja karjuda – teine inimene kuuleb ka normaalsel hääletoonil räägitud juttu.

Sa ei saa juhina aru inimeste rollidest ja tööpanusest. Näiteks kiidad inimest, kes andis projekti vähima panuse.

Sa ei oska asju vaadata töötajate mätta otsast. Näiteks üritab kontorirahvas vähendada süsivesikute tarbimist, sina aga vead kohale karbid küpsiste ja kommidega. Milleks?

Sa teed suure numbri sellest, kui palju su inimesed Facebookis ja Twitteris aega veedavad. Töö ja eraelu on juba ammu nii segunenud, et inimesed tegelevad töö ajal eraeluasjadega ning vastupidi. See on uus reaalsus ning seda peaks aktsepteerima. Ehk et seni kuni töö on tehtud, pole põhjust probleemi püstitada.

Sa saadad sõpradele töö juurest sõnumeid. Tundub nagu vastuolus olevat eelmise punktiga? Mitte eriti, sest nutitelefoniga sõnumeid saates oled sa hõivatud vaid selle tegevusega ning täielikult tööasjadest välja lülitatud.

Sa alustad kolleegiga lobisemist samal minutil, kui ta kontorisse astub. Anna ometi inimesele aega uksest sisse tulla, tass kohvi võtta, meilikasti, kalendrisse ja Facebooki vaadata.

Sa kõnnid töökaaslase laua juurde, võtad istet ja alustad vestlust. Selle asemel, et küsida kas teine inimene on vaba ning on tal aega vestlemiseks.

Sa küsid ebaviisakalt (või koguni viisakalt), kas keegi saaks teha uue kannutäie kohvi. Kui sa teeksid seda ise kasvõi ühe korra, nähtaks sind kui meeskonnamängijat.

Sa kurdad pidevalt oma hiigelsuure töökoorma ja väikese palga üle. Su töökaaslased ei taha kuulda, milline märter sa oled. Rohkem nende austust teeniksid, kui lõpetaksid sellise kurtmise.

Sa vastad e-kirjade puhul alati «reply all». Väga tüütu komme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles