Fortune valis aasta äriinimeseks Elon Muski

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk Tesla Motorsi tehases
Elon Musk Tesla Motorsi tehases Foto: SCANPIX

Ajakiri Fortune valis 2013. aasta äriinimeseks elektriautode tootja Tesla asutaja ja juhi Elon Muski.

Lisaks Teslale on Musk loonud internetimaksetega tegeleva firma PayPal, mille ta müüs kolm aastat pärast asutamist 2002. aastal 1,5 miljardi dollari eest eBay’le. Tema kolmas edukas ettevõtmine on kosmoseseadmete tootja Space Exploration Technologies (SpaceX).

Aasta äriinimeste edetabeli teisele kohale ei platseerunud mitte üks inimene vaid aktivistinvestorid Carl Icahn, Jeffrey Ubben, David Einhorn ning Daniel Loeb, kes on investeerinud Apple’isse, Microsofti ja mitmesse teise ettevõttesse ning sundimas või sundinud ettevõtetes muutusi läbi viima.

Edetabeli kuuendal kohal on Amazon.comi asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos, seitsmendal kohal Toyota tegevjuht Akio Toyoda, kaheksandal kohal Google’i kaasasutaja ja tegevjuht Parry Page, üheksandal kohal legendaarne investor Warren Buffett ning 10. kohal Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles