Teliasonera küsib Eestis interneti eest kaks korda rohkem kui Leedus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos modemi rendiga maksab 5-megabitine ühendus Elioni võrgus 19,5 eurot kuus. Leedus tuleb 4-megabitise ühenduse eest kokku maksta 11,28 eurot kuus ja Lätis 5-megabitise eest 10,88 eurot kuus.
Koos modemi rendiga maksab 5-megabitine ühendus Elioni võrgus 19,5 eurot kuus. Leedus tuleb 4-megabitise ühenduse eest kokku maksta 11,28 eurot kuus ja Lätis 5-megabitise eest 10,88 eurot kuus. Foto: Reuters / Scanpix

Kui võrrelda 100 megabitise kiirusega internetiteenuste hindu Teliasonera osalusega Balti telekomides, siis Elioni hinnad on üle kahe korra kõrgemad kui Leedu Teo LT-l ja 85 protsenti kõrgemad kui Läti Lattelecomil.

«Eks see sõltub kõik olemasolevast infrastruktuurist ja sellest, mis sinna on tarvis investeerida,» ütles Elioni avalike suhete juht Kadri Talvistu BNS-ile. Kui Eestis maksab Elionis 100-megabitine internet koos modemi rendiga 27,5 eurot kuus, siis Leedu Teo LT pakub sama ühendust kokku 44,9 liti ehk 13 euro eest. Läti Lattelecomist on võimalik selline ühendus saada 10,47 lati ehk 14,9 euro eest kuus. Küll on Elioni ühenduste hinnale juurde arvutatud ruuteri üür, Läti ja Leedu hindade sees ruuteri renti ei ole.

Kui võrrelda kõige odavamate internetiteenuste hindu, siis Eestis on need samuti märgatavalt kallimad. Koos modemi rendiga maksab 5-megabitine ühendus Elioni võrgus 19,5 eurot kuus. Leedus tuleb 4-megabitise ühenduse eest kokku maksta 11,28 eurot kuus ja Lätis 5-megabitise eest 10,88 eurot kuus.

Elioni ärijuhi Teet Tiisvelti sõnul tuleb esiteks arvestada sellega, et teenuse osutamise kulud ei ole Elionil võrreldavad Läti ja Leedu vastavate teenusepakkujatega, kuna paljud sisendkulud on erinevad. «Teiseks on konkurentsisituatsioon Lätis ja Leedus erinev ning sellest lähtuvalt ka teenuste paketeerimine,» lisas ta.

Teliasonerale kuulub Baltikumi telekomidest Eestis Elion, Lätis 49 protsenti Lattelecomist ja Leedus 88,2 protsenti Teo LT-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles