Cameron läheb lahingusse migratsiooniga ELis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron paneb ette piirangute kehtestamist riikidele kuni nende SKT elaniku kohta saavutab teatud taseme Euroopa keskmise suhtes.
Briti peaminister David Cameron paneb ette piirangute kehtestamist riikidele kuni nende SKT elaniku kohta saavutab teatud taseme Euroopa keskmise suhtes. Foto: AP/ Scanpix

Briti peaminister David Cameron on kuulutanud sõja immigratsioonile Euroopa Liidust, tõotades deporteerida hulkurid, piirada välismaalaste juurdepääsu toetusrahadele ning nõudes uusi reegleid peatamaks «tohutuid rändeid». 

Cameron rõhutab Financial Timesi veergudel, et Euroopa vajab reforme «võitmaks tagasi oma elanike usaldust» ning hoiatab, et piiramatu migratsioon on vesi populistlike paremparteide veskile.
Pidades silmas Balkanimaade ja võib-olla ka Türgi liitumist ELiga nõuab Cameron «uut korda, mis aeglustaks täielikku ligipääsu üksteise tööturgudele kuniks me võime olla kindlad, et see ei tekita tohutuid rändeid».

Cameron paneb ette piirangute kehtestamist riikidele kuni nende SKT elaniku kohta saavutab teatud taseme Euroopa keskmise suhtes. Teine variant oleks lubada igal liikmesriigil seada aastane lagi ELi-siseste immigrantide osas.

Cameron paneb nimetatud ettepanekud arutusele enne 2017. aastaks plaanitud ELi jäämise või sellest väljumise referendumit Suurbritannias ning loodab selliste riikide nagu Saksamaa, Austria ja Hollandi toetusele.

Märgina sellest, et brittide suhtumine migrantidesse karmistub, on Cameroni artiklile alla kirjutanud ka euroopameelsete liberaaldemokraatide liider Nick Clegg, kes usub, et mainitud reformid on «mõistlikud ja põhjendatud».  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles