Kolm rumalat lauset, mida oma töötajatele kunagi öelda ei tohiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli asja, mis annavad märku, et oleks aeg töökohta vahetada
Neli asja, mis annavad märku, et oleks aeg töökohta vahetada Foto: SCANPIX

Hea juht on raske olla. Samas on see ka lihtne – näiteks ära kunagi ütle oma töötajatele neid lauseid.

Ettevõtja ja konsultant Les Mckeown kirjutab Inc.comis kolmest eriti rumalast lausest, mida ei tohiks oma töötajatele kunagi ütelda.

Ära too mulle halbu uudiseid! See on väga levinud lause, mida juhid tihti kasutavad. Põhjuseks on see, et nad peavad end ilmeksimatuks. Tõeline juht näeb ju ometi ette kõikvõimalikke sündmusi ning sellepärast on üllatused välistatud.

Kui inimestele nii öelda, siis nad tõesti ei räägigi enam halbadest asjadest. See aga ei tähenda, et negatiivseid sündmusi ei juhtuks. Lihtsalt neid varjatakse sinu eest…sest sa ise oled palunud seda nii teha.

Kui sa oleksid loom, siis milline? Taoliste tobedate küsimustega tahab mõni juht välja uurida, kas oleksid ettevõttesse oma olemuselt ja suhtumiselt õige töötaja. Põhimõtteliselt on tegemist mõttetu pseudoteadusega, mis ei anna juhile inimesest õiget pilti ning millega raisatakse vaid enda ja teise inimese aega.

Ära võta seda isiklikult! Sa räägid inimese tööst, tema toimetulekust, olemusest, ideedest, pädevusest, valikutest, pingutustest ja tahad, et ta seda isiklikult ei võtaks? Kui sa eeldad, et sinu töötajad ei võtaks kõike seda isiklikult, siis peaksid ehk töötama hoopis mesinikuna. Sest mesilased tõepoolest ei võta neid puudutavaid asju isiklikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles