Swedbanki pensionifonde hakkab juhtima Kristjan Tamla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla. Foto: Toomas Huik

Alates 2. jaanuarist 2014 asub Swedbank Investeerimisfondid ASi juhina tööle Kristjan Tamla, kes seni juhtis Swedbanki Balti Investeerimiskeskust, teatas Swedbank.

Kristjan Tamla sõnul on hea asuda juhtima ettevõtet, mis on viimasel ajal näidanud tugevaid tulemusi. «Swedbanki pensionifondide tulemused on viimastel aastatel olnud turu ühed parimad- see positsioon tuleb säilitada. Üheks minu eesmärgiks saab uuel ametipositsioonil välja töötada ja ka turuosalistele selgelt kommunikeerida pensionifondide Eestisse investeerimise põhimõtted,» sõnas ta.

«Ka täna on Swedbanki pensionifondid Eestisse investeerinud oluliselt rohkem võrreldes Eesti finantsturu suurusega globaalses kontekstis. Rohkem rõhku tuleb minu hinnangul panna meie investeerimispoliitika selgele kommunikeerimisele avalikkusele. Samuti vajab selgitamist kodumaise majanduse ja investeeringute roll kogu mitmesambalise pensionisüsteemi terviklikust arvestades. Lahtiseletatult tähendab see, et peame rääkima väga avatult ja selgelt, millise suuruse, likviidsuse, struktuuri ning riskitasemega varad sobivad pensionifondide portfelli ja millised mitte,» selgitas Tamla.

«Kogu pensioni temaatika on olnud viimasel ajal väga jõuliselt avalikkuse tähelepanu all ning seda enam on hea meel, et meie kui suurima turuosalise fonde hakkab juhtima väga mitmekülgse investeerimiskogemusega inimene, kes on nii Eestis kui Rootsis fondide juhtimise juures olnud ka varem. Usun, et tema pikaajaline kogemus selles valdkonnas aitab kasvatada pensionifondide usaldusväärsust,» sõnas Swedbanki Eesti peadirektor Priit Perens.

 «„Olla pensionifondide haldamises turuliider tähendab suurt vastutust. Ma olen veendunud, et Kristjan on õige inimene sellele tööle mitte ainult nõutud kompetentsi, vaid ka väga tugeva kohaliku ja rahvusvahelise kogemuse poolest kapitaliturugude ja investeerimise valdkonnas. Ta on tugev täiendus meie varahalduse meeskonda,» ütles Fredrik Wilkens, Swedbank Roburi Baltikumi juht.

Kristjan Tamlal on 15-aastane finantssektori ja Eesti pensionisüsteemiga seotud kogemus – ta on töötanud erinevatel kohtadel Swedbanki grupis, Eesti Pangas ning rahandusministeeriumis. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna (cum laude) ning saanud majandusteooria magistrikraadi (kiitusega) Exeteri Ülikoolist Inglismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles