Uue Nokia töötajate arv on hakanud kasvama

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSN-i peakontor Espoos.
NSN-i peakontor Espoos. Foto: SCANPIX

Uues Nokias hakkab 90 protsenti käibest andma senine võrguseadmete üksus Nokia Solutions and Networks (NSN), kes on varasema kulude kärpimise asemel loomas juba uusi töökohti.

Nokia võrguäri on kahandanud kulusid ja vähendanus töökohti, kuid ettevõtte palgal endiselt 49 000 töötajat, neist 6000 Soomes, kirjutab Soome ringhääling Yle. Eelmisel ja sel aastal koondati NSN-st kokku 17 000 töötajat. NSNi Soome üksuse juht Tommi Uitto ütles, et vaatamata koondamistele, on palgalehel olevate inimeste arv hakanud tasapisi kasvama.
Senised koondamised on seotud ettevõtte ümberorienteerumisega.

«Võimalik, et me hakkame kasvama sellepärast, et paneme üha rohkem ressursse mobiilivõrkude tootearendusse ning Soomel on selle koha peal väga suur roll,» ütles Tommi Uitto.

Nokiast saab traadita võrguseadmete tootmisel kõige olulisem konkurent Ericssonile, kelle käes on 34 protsenti 4G võrgu turuosast. NSN-i turuosa on 14 protsenti. Konkurents 4G võrkude turule on alles alanud kuid ettevõtted valmistuvad juba viienda põlvkonna võrkudeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles