Rootsi põllumajandusamet: Premia Foodsi tütre kahjunõue on õigustatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalad.
Kalad. Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Rootsi põllumajandusamet (JBV) otsustas täna, et Premia Foodsi tütarfirma Överumans Fisk AB kahjunõue JBV vastu on põhjendatud ja makstava hüvitise suurus määratakse kindlaks eraldi otsusega.

Juuli lõpus esitas Överumans Fisk AB kahju ja saamata jäänud tulu hüvitamise nõude Rootsi põllumajandusameti vastu seoses möödunud aasta maikuus ameti poolt alustatud haldusmenetlusega, mille tulemusena hävitati 17 tonni kalamaime. Kahju ja saamata jäänud tulu nõutakse kogusummas kuni 25,5 miljonit Rootsi krooni, mis on ligikaudu 3 miljonit eurot, teatas Premia Foods börsile.

Otsus makstava hüvitise suuruse kohta võetakse vastu pärast seda, kui Överumans Fisk AB on esitanud JBV-le nõutava kahju lõpliku summa koos kõikide kahju ja saamata jäänud tulu tõendavate dokumentidega. Nimelt oli esialgses kahju hüvitamise nõudes viidatud asjaolule, et kahju summa võib suurenda sõltuvalt sellest, millal põllumajandusamet oma otsuse teeb.

Mullu mais alustas JBV Överumans Fisk AB poolt Rootsis, Hölleforsenis ja Blåtjärnis opereeritavate kalamaimude farmide suhtes haldusmenetlust.

Menetluse käigus tuvastas JBV tundmatu patogeeni nimega, mis oli JBV hinnangul kalamaimude suurenenud suremuse põhjustajaks.

Järgnevalt keelas JBV kalamaimude farmidest väljaviimine ilma pädeva asutuse loata, kohustas ettevõtet hävitama kõik Hölleforsenis ja Blåtjärnis asuvates farmides kasvatatavad USA-päritolu triploid-liiki kalad ning seejärel ka vikerforellimaimud.

Tänavu juuli algul tühistati kõik piirangud ning ettevõte sai jätkata oma majandustegevust ilma piiranguteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles