Hiiumaa praamiliikluses võivad häired veel nädalaid kesta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Saaremaa Laevakompaniile üle antav parvlaev Saaremaa on suures osas identne fotol oleva parvlaevaga Muhumaa.
Täna Saaremaa Laevakompaniile üle antav parvlaev Saaremaa on suures osas identne fotol oleva parvlaevaga Muhumaa. Foto: Liis Treimann

Kuigi praam Muhumaa on taas liinil, võib praamiliiklus Hiiumaa ja mandri vahel häirituks jääda veel nädalateks, sest pääs Heltermaa sadamasse sõltub ilmaoludest ja kiiret lahendust sadama ohutuks muutmisel veel leitud pole.

Samal ajal kui majandusministeerium, Saarte Liinid, ehitajad ja projekteerijad täna nõu pidasid, kuidas muuta Heltermaa ning teised Väinamere sadamad uutele Muhumaa-tüüpi parvlaevadele ohutuks, tegi Muhumaa paaripäevase pausi järel taas esimesed ettevaatlikud sõidud Hiiumaa liinil, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tänasel nõupidamisel jõuti arusaamisele, et Muhumaa sildusmiskohas praegu töid teha ei saa, sest siis jääks liinile vaid pisike Harilaid. Teine ja suurem Hiiumaa liinil kurseeriv laev Ofelia on selle nädala lõpuni veel korralises remondis. Selle aja jooksul loodetakse sadamatööde osas jõuda vettpidava lahenduseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles