Uuring: enam kui kolmandik ettevõtjatest plaanib lähikuudel töötajate palku tõsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigifirmad ei pea enam juhtide palku avalikustama.
Riigifirmad ei pea enam juhtide palku avalikustama. Foto: SCANPIX

CV Keskus viis novembris läbi iga-aastase Eesti tööturu-uuringu, et välja selgitada Eesti ettevõtete ootused tööturu lähituleviku osas. Uuringus osales üle 1100 tööpakkuja ning selgus, et 38 protsenti ettevõtetest kavatseb lähikuudel palkasid tõsta.

Uuringust selgus, et 38 protsenti ettevõtetest kavatseb järgmise kuue kuu jooksul palkasid tõsta. Suurima tõenäosusega on palgatõusu oodata toitlustuse, infotehnoloogia/e-kaubanduse, tervishoiu ning sotsiaaltöö valdkondades. Palkade tõstmise nendes sektorites tõi välja rohkem kui 45 protsenti vastanutest. Infotehnoloogia/e-kaubanduse valdkonna palgatõusu suuruseks plaaneeritakse 10-20 protsenti, toitlustuse, tervishoiu ja sotsiaaltöö valdkonnas kuni 10 protsenti.

Võrreldes 2012. aastaga on planeeritav palgatõus suurenenud 12 protsenti. Palgatõus on aktuaalsem suuremates ettevõtetes ning tulenevad peamiselt ettevõtte headest majandustulemustest.

Palkade langetamist planeeritakse aga enim elektroonika ja telekommunikatsiooni valdkonnas ning palgalanguseks ennustatakse alla 10 protsenti. Palkasid kavatseb langetada kokku vaid 1 protsenti vastanutest. Aasta varem kavatses palkasid langetada 3 protsenti vastanutest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles