Keskmine palk tõusis hoogsalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskmine brutokuupalk oli 2013. aasta kolmandas kvartalis 930 eurot ja brutotunnipalk 5,58 eurot, teatas statistikaamet.

2012. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 8,8 ja brutotunnipalk 7,1 protsenti.

Eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes oli keskmise brutokuupalga tõus veidi kiirem kui II kvartalis, kui aastakasv oli 8,5 protsenti.

Palgatõusu kiirenemise peamiseks põhjuseks olid ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud, mis tõusid 2012. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes palgatöötaja kohta 42,3 protsenti ning mõjutasid keskmist brutokuupalga tõusu 0,8 protsendipunkti võrra. Ilma ebaregulaarsete preemiate ja lisatasudeta tõusis keskmine brutokuupalk kolmandas kvartalis 8,0 protsenti.

Reaalpalk, milles tarbijahinnaindeksi muutuse mõju on arvesse võetud, tõusis 2013. aasta kolmandas kvartalis 5,8 protsenti. Reaalpalk tõusis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes üheksandat kvartalit järjest.

Palgastatistika uuringu alusel oli septembri lõpu seisuga töötajaid sama palju kui 2012. aasta samal ajal.

Tänavu esimeses kvartalis oli keskmine brutokuupalk 900 ja teises kvartalis 976 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles