Nigeeria jaemüüjad rajavad Aafrikas oma Amazoni

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte kodulehekülje kuvatõmmis.
Ettevõtte kodulehekülje kuvatõmmis. Foto: jumia.com.ng

Kui Gbemiga Omotoso eelmisel aastal Samsungi tahvelarvuti ostis, ulatas ta selle eest raha kaubikus istuvale mehele. Tehingus polnud aga midagi kahtlast vaid see on osa jaemüüja Jumia katsest kohaneda Nigeeria müügi unikaalsete väljakutsetega, kirjutab Bloomberg.
 

Kuna paljud riigi 160 miljonist elanikust on internetis maksmise osas umbusklikud, on Lagoses paiknev jaemüüja skeptilised ostjad enda poolele saanud nii, et pakub neile võimalust maksta kaupa kätte saades ning saata see vajadusel tasuta tagasi.

Jumia ja nende kohalik rivaal Konga.com on võtnud õppust Amazon.com-ilt – nad toimetavad elektroonika, riided ja isegi külmkapid otse nigeerlaste ukselävele. Kohalikest poodidest ostmine tähendab tavaliselt kõrgemaid hindu, väiksemat valikut ning tundide kaupa liikluses istumist, et jõuda poodi, mis peab saama hakkama pidevate voolukatkestustega.

«Tarbimisnälg on suur, kuid pakkumine on kohutav, » ütles Jumia aktsionär ning internetiäride investor Jeremy Hodara. «Välismaalt ostmine on kulukas ja koormav, kuid kui inimestel pole muud valikud, siis nad lihtsalt peavad seda tegema, » lisas ta.

Jõulude ootuses on Jumia eesmärgiks suurendada müügitulu 40 protsendi võrra igal kuul kuni detsembrini. Ettevõtte veebilehe jõulusektsioonis on üleval kaupu jõulupärgadest MACi huulepulkade ja laste jalgratasteni.

Jumia on loomisest alates saanud 75 miljonit dollarit rahastust, sealhulgas stardikapitali Berliinis paiknevast Rocket Internetist. Ettevõttel on 600 töötajat ning see tegutseb veel Keenias, Marokos, Elevandiluurannikul, Egiptuses ja Lõuna-Aafrikas. Kuigi ettevõte pole veel kasumlik, on Jumia müügitulu paar miljonit dollarit kuus ning settevõte laieneb igakuiselt umbes 20 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles