Ida-Viru tööstusala saab maad 4400 töökoha loomiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikarjäär.
Põlevkivikarjäär. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna allkirjastasid majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liige Teet Kuusmik lepingu, millega riik annab sihtasutusele üle Narva linnas asuvad maa-alad kogupindalaga 136,6 hektarit ja väärtusega 17 miljonit krooni.

«Allkirjastatud leping loob pinnase ligikaudu 4400 uue töökoha tekkeks Eesti ühes kõrgema töötuse määraga piirkonnas,» sõnas Parts. «Sihtasutuse poolt loodavad uued võimalused aitavad kaasa Ida-Virumaa pikaaegsete tööstustraditsioonide elus hoidmisele,» lisas ta.

Vastavalt detailplaneeringute jõustumisele annab keskkonnaministeerium aastatel 2010-2011 sihtasutusele üle ka Kohtla-Järve, Jõhvi, Püssi ja Kiviõli tööstuspiirkondades asuvad maa-alad kogupindalaga 665 hektarit.

Äriplaani kohaselt aitab sihtasutus kaasa 116 uue
ettevõte lisandumisele Ida-Virumaal, millega tuleks piirkonda hinnanguliselt 12 miljardi krooni ulatuses otseinvesteeringuid.

Sihtasutuse ülesandeks on logistika-ja tootmisettevõtetele sobiva infrastruktuuri väljaehitamine, tööstusala turundamine, kinnistute rentimine ja/või müümine ning tugiteenuste (finantsnõustamine, juriidiline konsultatsioon, äriinkubatsiooni teenus) pakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles