Baltika väärtus on kolme kuuga langenud 40 protsenti

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder.
Meelis Milder. Foto: Andres Haabu

Moerõivaste jaemüüja Baltika aktsia hind on viimase kolme kuuga langenud 39,5 protsenti 0,533 euroni. Nii odav kui sel nädalal oli aktsia viimati eelmise aasta detsembris.

Järsk hinnalangus algas septembri alguses pärast seda kui Baltika teatas augusti müügitulemused.

Kuu aega hiljem, koos septembri müügitulemuste avaldamisega teatas ettevõte, et ei suuda sooja augusti ja septembri tõttu aasta alguses vastu võetud finantseesmärke täita ning selle kuu alguses 776 000 euro suurusest kahjumist kolmandas kvartalis.

«Tavapärasest märksa soojemad ilmaolud augustis ja septembris kahandasid tarbijate nõudlust sügishooaja kaupade järele Baltika kõigil viiel jaeturul,» selgitas novembri alguses ettevõtte finantsjuht Maigi Pärnik. «Lisaks mõjutas tarbija käitumist suurenev ebakindlus ja aeglustuv majanduskasv, mis on eriti ilmnenud Venemaal, aga vastavaid märke on näha ka Baltikumis. Tihenenud on ka konkurents Eestis ja Leedus, kuna turule on lisandunud uusi kaubamärke ning kaubanduspind on kasvanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles