Kiirteid valgustav Harju Elekter pappmajade buumi taga ei nuta

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Allikmäe, Harju Elektri juhatuse esimees.
Andres Allikmäe, Harju Elektri juhatuse esimees. Foto: Peeter Langovits

«Me ei muretse, et põldudele enam papist maju ei ehitata,» vastas äsja Soomes kiirtee valgustamise lõpetanud Harju Elektri juht Andres Allikmäe küsimusele, kas elektrifirmas ei ole Eesti majanduskasvu pidurdumist tunda.


«Meie turg on veidi teistsugune, infrastruktuuriettevõtted arenevad Eestis hästi, osaliselt ka tänu eurotoetustele,» ütles Allikmäe vastuseks

Äripäeva

küsimusele, kas Harju Elektris on tunda Eesti majanduskasvu pidurdumist.

Allikmäe usub, et euroraha alles hakkab voolama maanteede, linnateede ja elektrivarustuse ehitusse ning selles valdkonnas peab ta Harju Elektrit väga konkurentsivõimeliseks.

«Näiteks lõppes meil just koostöös Siemensiga Soomes suur kiirtee elektrivarustuse ehitamise projekt, kuhu tarnisime palju seadmeid,» ütles Allikmäe.

Harju Elektri käive ja töötajate hulk on kasvanud kiiresti. Soome, Leetu ja Eestisse on lisandunud Harju Elektri palgal olevaid inimesi.

«Soome eksporttööstusel läheb hästi - tööstusautomaatika, tootmisliinid, mida Soomes valmistatakse ja eksporditakse, need lähevad hästi,» vastas Allikmäe küsimusele, kas Soomest ja Leedust on põhjust veel nii suurt kasvu oodata.

Hansabank Marketsi analüütik Triinu Viilup ütles, et Harju Elektri aktsia hinnasiht vaadatakse üle, sest aktsia on tema hinnangul tugevasti alahinnatud. Hansabank Markets soovitab aktsiat jätkuvalt osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles