Leht: Nokiale jäi mitu trumpi, mida on raske kasutada

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsionärid toetasid otsust Nokia mobiiliäri Microsoftile müüa.
Aktsionärid toetasid otsust Nokia mobiiliäri Microsoftile müüa. Foto: AP / Scanpix

Soome Nokiale jäi pärast aktsionäride tehtud mobiiltelefoniüksuse müümise otsust alles mitu trumpi, mida ei ole aga kerge kasutada, kirjutab New York Times.

Nokia tehnoloogiajuht Henry Tirri ütles, et varem on Nokia püüdnud uut tehnoloogiat kohaldada üksnes mobiiltelefonides, kuna see oli firma põhitegevus. Tehnoloogia jäi alles, mida nüüd saab rakendada muuks otstarbeks, kus firma näeb selleks võimalust.

Analüütikud hoiatavad USA lehes, et väga raske on arendada elujõulist äritegevust kolmes eri üksuses, mida juhitakse iseseisvalt.

Pärast mobiiltelefonide müüki moodustab mobiilivõrkude üksus 90 protsenti Nokia käibest, ja sellel on vähe ühist kaarditeenustega.

Osa investoreid pooldab ka kaarditeenuste müümist ja keskendumist ükses võrguseadmete tootmisele. Teine võimalus on viia kaarditeenused eraldi börsile.

Lisaks ütles Nokia tegevjuhi kohusetäitja Timo Ihamuotila Kauppalehtile, et 90 protsenti Nokia valduses olevatest patentidest on kasutamata ja litsentsitulu teenitakse ainult 10 protsendi patentidega. Nokial on kokku 30 000 patenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles